Kaşe Kaban Nasıl Yıkanır?
03 Şubat 2023Sonbahar ve kış aylarında içinizi ısıtan kaşe kabanlar soğuk havaların en çok tercih edilen dış giyim ürünleri arasında yer alır. Birçok kombine ve stile uyum sağlayan bu ürünler mevsim boyunca sürekli olarak giyilebilir. Dış giyimin vazgeçilmezleri arasında yer alan bu parçalar, şık ve kullanışlı yapısı kadar kumaşıyla da öne çıkar. Şıklığınızın tamamlayıcısı olan kaşeler, diğer kumaşlarla kıyaslandığında çok daha bakım ve özen isteyen ürünlerdir.
Soğuk havaların en popüler giyim alternatiflerinin başında gelen kaşeler şık ve salaş kombinlere kolayca uyum sağlar. Daha sportif bir kombin yapmak isteyenler bu dış giyim ürününü jean pantolonlarla birleştirebilir.
Bayan jean modelleri farklı kesim ve renk seçeneklerini bir arada sunduğu için hayal ettiğiniz kaşe ve jean kombinasyonunu kolayca oluşturabilirsiniz. Yoğun kullanımda ve günlük hayatta karşılaşabileceğiniz pek çok faktör bu tarz ürünlerin kirlenmesine veya lekelenmesine neden olabilir. Bu noktada kullanıcıların en çok merak ettiği soruların başında kaşe kaban nasıl yıkanır sorusu yer almaktadır.
İşte, kışlık kaşeleri temizleme yöntemleri ve dikkat edilmesi gereken detaylar…
Yukarıdaki görsellere tıklayarak ürünlerimize ulaşabilirsiniz.
Kaşe Kaban Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kaşe kabanlar, kullanım sıklığına ve diğer faktörlere bağlı olarak yıkanma ihtiyacı duyan dış giyim ürünleri arasında yer alır. Özellikle gün içinde oluşabilecek lekelenmeler, kötü koku ve ter gibi etkenlerden dolayı kışlık ürününüzü belli aralıklarla yıkamanız gerekebilir.
Evde yıkama yöntemleri sayesinde kabanınızı kolay ve hızlı bir şekilde temizleyebilirsiniz ancak yıkama esnasında dikkat etmeniz gereken pek çok detay vardır. Kaşe kumaşlar modelleri ve kumaş yapıları gereği çok sık yıkandığında eski formunu kaybeden ürünlerdir. Bu nedenle daha az yıkama veya nazik yıkama yöntemlerini tercih etmek gerekir.
Elde veya makinede kaşe yıkaması yapılıyorsa, bu işlemin nadiren uygulanması tavsiye edilir. Özellikle yeni aldığınız bu kışlık ürünü ilk kez yıkıyorsanız, yapmanız gereken ilk işlem yıkama talimatlarını dikkatli bir şekilde okumak olmalıdır.
Çamaşır makinesi veya elde yıkama için elverişli olmayan kaşeleri evde yıkama yöntemleri ile temizlemek çeşitli sorunlara sebebiyet verebilir. Tüylenme ve kırışma gibi problemlerle karşılaşmamak adına kabanlarınızı talimatlarına uygun bir şekilde yıkamak veya kuru temizleme yapmak daha faydalı olacaktır.
Kaşe Kaban Temizleme Yöntemleri
Kaşe kaban nasıl yıkanır diyenler için evde uygulanabilecek bazı yıkama yöntemlerinden söz etmek mümkündür. Yıkama işlemi söz konusu olduğunda akla ilk gelen çamaşır makineleri olmasına rağmen elde yıkama yöntemiyle de kaşelerinizi temizleyebilirsiniz. Her iki yıkama şeklinde de dikkat edilmesi gereken detaylar ve sıcaklık gibi faktörler vardır. Bu kışlık ürünü temizleme yöntemleri neler, gelin birlikte bakalım!
Makinede Yıkama
Kaşe kaban modelleri genel olarak makinede yıkama için uygun malzemelerden üretilir ancak pek çok kışlık üründe olduğu gibi bu ürünlerin de makinede sıklıkla yıkanması tavsiye edilmez. Kabanını makinede yıkamak isteyenlerin maksimum 30 derece sıcaklıkta su tercih etmesi gerekir. Kış aylarında sizi ısıtan ve şıklığı ile kombinlerinizi tamamlayan kaşeleri çamaşır makinesinde yıkarken sıcak su kullanmak çeşitli riskleri beraberinde getirir. Yüksek sıcaklıkta yıkanan kumaş kırışma, tüylenme ve zamanla yapısal bozulma gibi problemler yaşayabilir.
Çamaşır makinesinde kaşe kaban yıkamayı tercih edenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise deterjan konusudur. Hassas kumaşlara özel olarak üretilen deterjanlar kullanarak ürünün narin bir şekilde yıkanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, makinede yıkanan kışlık kaşenin deterjan ve sıcaklık ayarı kadar yıkama programı da önemlidir. Kaşenizin yapısını korumak için makinede elde yıkama veya hassas yıkama programlarını kullanabilirsiniz.
Elde Yıkama
Kaşe kaban, elde yıkama yöntemi için uygun olan dış giyim ürünleri arasında yer alır. Çok sık yıkandığında ömrü kısalan bu ürünleri daha uzun süre kullanmak için az yıkama veya elde yıkama yöntemleri tercih edilebilir. Evde yıkama yapılacaksa suyun soğuğa yakın bir ılık su olmasına dikkat edilmelidir.
Sıcak su kullanımının tavsiye edilmediği bu yöntemde, yıkama şekliniz de oldukça önemlidir. Kaşe kabanınızı elde yıkarken elinize bir mikrofiber bez alarak silmek suretiyle işlem yapabilirsiniz. Yıkama esnasında kumaşa zarar vermeyecek bir deterjan seçerek gerekli hijyeni ve temizliği sağlamanız mümkündür. Kabanınızı yıkadıktan sonra sıkma işlemi uygulamamanın ürünün ömrünü uzatmada etkili olduğunu bilmenizde fayda var.
Yukarıdaki görsellere tıklayarak ürünlerimize ulaşabilirsiniz.
Kaşe Kaban Nasıl Saklanmalı?
Kaşe kaban, süveterler ve triko kazaklar üzerine en çok giyilen dış giyim ürünleri arasında yer alır. Şık, rahat ve konforlu kış kombinlerinin vazgeçilmez ürünlerinden biri olan kabanların bakımı da bir hayli önemlidir. Baharın gelişiyle dolapların arka raflarında yer alan kışlık kıyafetleri önümüzdeki kış aylarında kullanmak için özenle saklamak gerekir. Özellikle kaşe kumaş gibi kırışmaya müsait olan parçaların zarar görmeyecek biçimde saklanması oldukça önemlidir. Saklama aşamasına geçmeden önce ürün üzerinde herhangi bir leke veya koku olmadığından emin olmanızda fayda var.
Gözünüzden kaçan bir leke kalıcı hale gelerek kaşe kabanı giymenize engel olabilir. Kuru temizlemesi veya yıkaması yapılan kıyafetinizi saklamak için elbise kılıflarından yardım alabilirsiniz. Temizlenen kıyafeti plastik olmayan bir kılıf içerisinde saklamanız daha faydalı olacaktır. Kıyafetinizi kılıfa koyduktan sonra baza altı gibi hava almayan depolama alanlarına koymaktan kaçınmanız gerekir. Bunun yerine elbise dolabının az kullanılan bir köşesine askı ve kılıfla birlikte asabilirsiniz.
Tüylenen Kaşe Kaban Nasıl Temizlenir?
Kaşe kaban kumaşları ağır ve düz yapıda bulunan ve çoğunlukla kalın olan ürünlerdir. Kaban modelleri ve kullanım alanları gibi faktörlere bağlı olarak bu tarz ürünler ince veya kalın biçimde tasarlanabilir. Kış aylarının vazgeçilmezi olan bu parçalar kullanım sıklığı, kullanım şekli ve kumaş kalitesi gibi nedenlere bağlı olarak tüylenme yapabilir. Artık en sevdiğiniz dış giyim ürününü tüylendiği için bir kenara atmak yok. Gelin, tüylenen kaşe kaban nasıl temizlenir hep birlikte bakalım!
Kaşe kabanlar tüylendiğinde kolay bir şekilde temizlenebilen kumaşlardır. Tüylenen tüm kıyafetlerde olduğu gibi kabanlarda da akla ilk gelen yöntem jilet kullanımıdır ancak burada keskin bir jiletin kıyafete zarar verme ihtimali olduğunu da hatırlatmakta fayda var. En sevdiğiniz dış giyim ürününün yıpranması veya kesilmesi riskini almak istemiyorsanız daha pratik yöntemler deneyebilirsiniz.
Tüylenmiş bir kaşeyi temizlemenin en etkili yolu hiç şüphesiz tüp toplayıcı ürünlerdir. Tüy toplama rulosu ile basit düzeydeki tüylenmeleri giderebilirsiniz ancak yoğun bir tüylenme söz konusuysa profesyonel destek sunan tüy toplama makineleri daha yararlı olacaktır.
Önceki yazımıza https://www.manuka.com.tr/8-farkli-sevgililer-gunu-kombini linkinden ulaşabilirsiniz.