Hazırlanışı
-
Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.
Eridiği gibi ocaktan alın ve tereyağınız henüz sıcakken parça parça böldüğünüz çikolataları içerisine aktarın. Tereyağının sıcklığıı ile erimesini sağlayın. Ardından oda sıcaklığında soğumaya alın.
Bir kabın içerisine yumurtaları alın, şekeri de ilave ederek güzelce çırpın.
Çırpılan şekerle yumurtaların üzerine azar azar tereyağlı çikolatalı karışımı aktarın ve karıştırmaya devam edin.
Ön Hazırlık
- 1 saat
- 12-15 dilim
Malzemeler
- 350 gr bitter çikolata
- 250 gr tereyağ
- 3 yumurta
- 50 gr şeker
- 100 gr un
- 2 çay kaşığı vanilya özü
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 150 gr beyaz çikolata
Hazırlanışı
-
Tüm karışımı ekleyip karıştırdıktan sonra un ve vanilya ve kabartma tozunu eleyerek üzerine ilave edin. Spatula yardımıyla brownie harcını tüm malzemeler birleşinceye dek katlayarak karıştırın.
Ardından yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş 20 cm'lik kare kek kalıbına hazırladığınız karışımın yarısını aktarın. Kalın beyaz çikolata parçalarını yerleştirin ve kalan yarıyı beyaz çikolatanın üzerine dökün.
160 derecede önceden ısıtılmış fansız fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif çatlak bir görünüm alınca fırından çıkarın ve oda sıcaklığında en az 1 saat kadar dinlendirin.
Afiyet olsun!